ВИДЕО: Руско оклопно возило прегази цивилен автомобил со возач на улица во Киев

Руско околопно возило буквално прегазува цивилен автомобил на улица во предградие на Киев. Ова се гледа на видеа кои ги направиле локалните жители, а се објавени на социјалните мрежи.

Објавена е и снимка од обидот за извлекување на возачот кој во тие моменти бил жив.

Укринските власти информираа дека руски оклопни возила навлегоа во областа Оболон, се водат улични борби на десетина километри од центарот на Киев.

Back to top button
Close