(ВИДЕО)Шокантен момент кога гром удира во авион во воздух

Редок и опасен инцидент е снимен на видео од пилот приправник во Канада кој го снимил моментот кога гром удрил во авион во воздух .

Итан Вест беше во неделата во близина на меѓународниот аеродром во Ванкувер и гледаше како полетува Боинг 777-300ER. Одеднаш гром го погоди авионот во воздух.

Ер Канада, која е сопственик на авионот, го потврди ударот на гром . Тој рече дека авионот бил прегледан по пристигнувањето во Лондон и продолжил со своите летови вообичаено.

Авионите се направени да издржат удари од гром и да ги заштитат сите во авионот.

Американската национална метеоролошка служба вели дека инциденти како овој се случуваат еднаш или двапати годишно, но многу поретко е да се фатат на видео.

Back to top button
Close