(Видео) Скандал во Велес: Професорка нападната од ученик во ОСУ „Јовче Тесличков“!!!

 

 

 

Канал 5 ТВ објави видео на кое се гледа како ученик малтретира наствничка. Според телевизијата се работи за настан кој се случил во октомври 2019 год, нападнатата професорка е со иницијали Б.С. , а директорка во тоа време била лицето О.К., која според изворот,не превземала соодветни мерки!

Оттаму велат дека бараат од МВР уште вечерва да почне да го разрешува случајот. Во видеото од кои се гледа и се слуша дека ученикот кој снима зборува на албански јазик (што е тотално ирелевантно за настанов, можел да зборува и кинески ).

– Малтретираната професорка е со иницијали Б. С. од ОСУ „Јовче Тесличков“

– идентитетот на учениците кои ја малтретираат не е познат

Оттаму велат дека бараат од МВР уште вечерва да почне да го разрешува случајот. Во видеото од кои се гледа и се слуша дека ученикот кој снима зборува на албански јазик (што е тотално ирелевантно за настанов, можел да зборува и кинески ).

– Малтретираната професорка е со иницијали Б. С. од ОСУ „Јовче Тесличков“

– идентитетот на учениците кои ја малтретираат не е познат

– Натсанот/булингот се случува во економското училиште во Велес – „Јовче Тесличков“

– Тогашната директорка на училиштето била лицео со иницијали О. К. а сегашен директор на истото училиште е лице со иницијали В. Т.

Back to top button
Close