(Видео)Со качулка на глава и многу полицајци во судот во Тетово донесена 17 год.девојка обвинета дека го убила 16 год,вереник

Со качулка на главата и под строги безбедносни мерки денеска во Основниот суд во Тетово е доведена 17-годишната девојка која е осомничена за убиството на 16-годишното момче во тетовско Бањиче кое беше пронајдено мртво во водите на реката Пена.

Како што објави порталот на албански јазик Тетовасот, девојката денеска треба уште еднаш да даде исказ пред судијата.

Основното јавно обвинителство Тетово пред неколку дена потврди дека 17-годишна девојка е осомничена дека со умисла лишила од живот дете на возраст од 16 години.

Back to top button
Close