ВИДЕО: „Со правното признавање на родот мене ќе ми се смени целиот живот“

Фејсбук објава на ТрансФормА – Transforma:

„Со правното признавање на родот вашата реалност нема да се смени. Всушност, нема ниту да забележите дека нешто се сменило. Но, мене целиот живот ќе ми се смени и што е најважно – ќе престанам да живеам во страв.“

Кампањата за видливост на трансродовите луѓе во Северна Македонија е создадена во рамки на проектот на ТрансФормА, реализиран со административна и техничка поддршка на Коалиција Маргини и финансиран од International Trans Fund

#TransVisability #ТрансВидливост
#КажиИмНЕнаСтигматаиДискриминацијата
#КреирајБезбеденПростор

Back to top button
Close