(ВИДЕО) Срушени мостови,  одрони на планините – Тајван по земјотресот

Последиците од разорниот земјотрес се видливи на секој чекор. Спасувачките екипи излегоа на терен.

Би-би-си јавува дека некои мостови во планините се урнале или биле однесени од лизгање на земјиштето. Има и видео од огромните одрони.

Во Тајван се очекуваат лизгање на земјиштето во случај на таков силен земјотрес поради топографијата – овој дел од островот има стрмно и нерамно крајбрежје со планини кои одат директно во морето.

Моментот на земјотресот е снимен од надзорните камери во Тајпеј.

Надзорните камери го забележаа и земјотресот во Таојуан.

Камерите во становите и канцелариите на весниците исто така го снимиле земјотресот.

Погледнете и како изгледаше земјотресот во домовите и на улиците во кинеската провинција Фуџијан

Back to top button
Close