ВИДЕО: Свирежи за Пендаровски на Галичката свадба

Ниту традионаланата Галичка свадба не помина без актуелните политички случувања во Северна Македонија. Шефот на државата, Стево Пендаровски беше исвиркан од дел од граѓаните при неговото пристигнување, а според извиците може да се заклучи дека причината е неговата поддршка за францускиот предлог кој треба да ги одблокира македонските евроинтеграции.

Меѓутоа, на видеата објавени на социјалните мрежи освен свирежи се слушаат и аплаузи и скандирање на неговото име

Back to top button
Close