ВИДЕО: Убедлива победа на Макрон. Се подготвува бината пред Ајфеловата кула

Француската телевизија ги објави првите проекции на резултатите, кои се сметаат за многу веродостојни. Според нив, Макрон освоил 57 отсто од гласовите, а Ле Пен 43 отсто од гласовите на избирачите.

Одзивот беше рекордно низок, а највисок одзив од над 70 отсто имаше во руралните средини.

Макрон говорот како победник на претседателските избори и иден претседател на Франција ќе го одржи на бината пред Ајфеловата кула.

 

Back to top button
Close