ВИДЕО: “Влошено ми е здравјето, се лекувам на Психијтарија”. Јалдз Веапоска додека чека правда остана и без жолчка

Во Основниот суд во Струга денеска по трет пат беше одложено судењето на тројцата лекари од струшката болница кои во 2020 година при породување со царски рез на дебарчанката Јалдиз Веапоски, и ги извадија матката, јајникот и бубрег. На обвинителна клупа се директорот на струшката болница и гинеколог доктор Мухамед Асани, неговиот син д-р Блертон Асани и уште една лекарка гинеколог од истата болница, со обвинение дека при укажување на лекарска помош примениле очигледно неподобно средство и начин на лекување врз пациентката со што предизвикале влошување на нејзината здравствена состојба.

На денешното рочиште се очекуваше да сведочи медицинска сестра која била присутна во болницата во Струга кога Веапоска се лекувала. Но, расправата се одложи.

Веапоска која со години чека правда за нејзиниот случај рече дека трет пат се одложува рочиштето за овој случај и дека во меѓувреме, уште еднаш била оперирана и овој пат и е извадена жочката. Таа освен физичка трпи и психичка болка, поради што се лекува и на Психијатрија.

-Ќе бега ама ќе видиме до кога, му се обрати Јалдз Веапоска на доктор Мухамед Асани на излегување од судница додека тој бегаше од новинарските камери.

Повеќе

Back to top button
Close