(Видео) Во Србија падна првиот снег годинава

Првиот снег почна да паѓа на Стара Планина во Србија на надморска височина од 1 500 метри, пренесува РТС. Снежни наноси се забележани и на Копаоник.

Според РТС, во тек е формирање на мала снежна покривка. Српскиот метеоролог Ѓорѓе Ѓуриќ за српските медиуми изјавил дека снег се очекува и во текот на ноќта на повисоките планински места во Србија.

 

 

 

 

 

Back to top button
Close