Видео: Зекири со адвокат дојде во суд

Попладнево со адвокат осомничениот генерален секретар на владата Мухамед Зекири дојде кај судијата за пред истражна постапка на распит откако утрово ОЈО  објави дека ја злоупотребил службената положба и го остетил буџетот а во тоа му помагале 2 лица од Хрватска. Обвинителката Русковска изјави дека знаат кај се парите за кој ги теретат и дека Хрватите не се во државава. Зекири околу пладне поднесе оставка и порача дека е невин и пред институциите ке докаже дека не е вистина дека направил проневера. Кривичниот суд издаде наредба да биде стражарно приведен но Зекири заедно со адвокат самндосје во судот

 

 

 

Back to top button
Close