Видео: Зеленски: Се уште сум тука, нема да го оставиме оружјето

 Украинскиот претседател Зеленски утрово објави уште едно видео од центарот на Киев.

„Има многу лажни информации на интернет дека ја повикувам нашата армија да го остави оружјето и дека има евакуација“, рече тој.

„Јас сум тука. Нема да го оставиме оружјето. Ние ќе ја браниме нашата држава бидејќи нашето оружје е нашата вистината“.

Тој ги осуди тврдењата дека се предал или побегнал

Back to top button
Close