Викторија НУланд ќе ја посети Москва на 11 октомври

Американскиот заменик државен секретар за политички прашања Викторија Нуланд ќе престојува во посета на Москва на 11 октомври, соопшти прес -службата на Стејт департментот.

Во Москва, Нуланд ќе се состане со високи руски претставници за да разговара за голем број билатерални, регионални и глобални прашања.

По посетата на Москва, таа ќе отпатува во Бејрут и Лондон.

Back to top button
Close