Вкупно 62.107 се без симптоми на ковид 19  

Дури 62.107 лица досега се регистрирани како асимптоматски случаи, покажува неделниот извештај на Институтот за јавно здравје.

Според последните податоци, најголем дел од регистрираните случаи се од Скопје (5.630; 50,6%), а највисока неделна инциденца е регистрирана во Крушево (1.152,4/100.000) и во Битола (1.035,5/100.000

 

 

Back to top button
Close