Вкупно 791 пациент заразен од Ковид 19 немале никакви симптоми

Од вкупно 2.492 заболени од опасниот корона вирус, 791 воопшто немале никакви симптоми покажува последниот извештај на Институтот за јавно здравје, во кои не се објавени само денешните податоци.

Од нив, 592 или 74,8 отсто имале контакт со веќе потврден случај во државата. Од тука може да се заклучи дека овие 791 пациент, кои немале никакви симптоми можеле слободно да се движат и да ја шират заразата, без да знаат за тоа.

Back to top button
Close