Влада: ЕСМ целосно ги задоволи потребите за струја на домаќинствата и малите потрошувачи

 АД ЕСМ на 28 октомври 2022 година произведе 11.073 MWh електрична енергија и целосно ги задоволи потребите за струја на домаќинствата и на малите потрошувачи, информираат од владината прес-служба.

Во Термоелектраните произведени се 8.503 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.507 MWh.

Back to top button
Close