Владата ги прифати измените и дополнувањата на програмите за изградба и реконструкција на основните и средните училишта за оваа година

На денешната 64-та владина седница прифатени се измените и дополнувањата на Програмата за изградба и реконструкција на основни училишта за 2021 година и на Програмата за изградба и реконструкција на средни училишта за 2021 година.

Од владината прес-служба информираат дека со измените и дополнувањата се обезбедуваат дополнителни 31.400.000,00 денари за изградба и реконструкција на основни училишта за 2021 година, како и дополнителни 2.800.000,00 денари за изградба и реконструкција на средни училишта во текот на оваа година.

Back to top button
Close