Владата го овласти амбасадорот Талески да изрази согласност за приемот на Шведска и Финска во НАТО

Владата го овласти амбасадорот Дане Талески да изрази согласност за приемот на Шведска и Финска во НАТО.

– Владата на Република Северна Македонија денеска одржа вонредна, 46-та седница, и донесе одлука да го овласти постојаниот претставник на нашата земја во НАТО, амбасадорот Дане Талески, да даде согласност за прием на Кралството Шведска и Република Финска за членство во НАТО, соопшти владината прес служба

Back to top button
Close