Владата го разреши Ване Цветанов по информациите за ангажирањето на сопствената сопруга

Нашата редакција дознава од извори во Владата дека на денешната владина седница, Ване Цветанов бил разрешен од раководната позиција во Советот за унапредување и надзор на ревизијата.

Разрешувањето доаѓа брзо по информациите во јавноста дека Цветанов, како Претседател на оваа државната институција, ја ангажирал сопствената жена, Дунавка Трифуновска да му помага во работењето.

 

Back to top button
Close