Владата издвои 30 милиони денари за реконструкција на спортска сала „Работнички“ во Скопје

На вчерашната владина седница беше донесена одлука за прераспределба на средства од Буџетот за реконструкција на спортската сала „Работнички“ во Градскиот парк во Скопје.

Агенцијата за млади и спорт е задолжена да префрли 30 милиони денари на посебна наменска сметка на Општина Центар.

Согласно владината одлука, прераспределените средства кон Општина Центар се исклучиво за намената за којашто се доделени, односно за реконструкција на спортска сала „Работнички“ – Градски парк, општина Центар.

Back to top button
Close