Владата со препорака до кабелските оператори да се исклучат руските канали во државата

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги да им укаже на кабелските оператори во Северна Македонија да ги исклучат каналите каде како основач се јавува Руската Федерација или приватни лица, правни или физички лица со потекло од оваа држава, препорача Владата на Република Северна Македонија.

Овие мерки се преземаат и во другите земји во Европа, по нападот на Русија врз Украина и се дел од санкциите што САД и ЕУ ги воведоа кон Русија.

Back to top button
Close