Владимир Панчевски започна со издржување на затворската казна

 

Според пишувањата на некои медими Владмир Панчевски денеска самиот се пријавил во затворот „Скопје“ на издржување на затворската казна во траење од две и пол години заради сторена злоупотреба на службената положба и овластвување.
Заминувањето на Панчевски во затвор е само логичен след на настаните, бидејќи нему, пред само десетина дена, Врховниот суд на Република Северна Македонија му ги отфрли сите приговори, односно неговото барање за вонредно преиспитување на правосилната пресуда. Одбивањето на приговорите уследи по пресудата којашто минатиот месец ја донесе скопска Апелација, а со која само се потврди одлуката на Основниот суд во Велес со која Панчевски беше осуден на 2,6 години затвор.

Повеќе на pravosudstvo mk

 

Back to top button
Close