ВМРО-ДПМНЕ бара СДСМ да каже дали има парламентарно мнозинство

Соопштение на ВМРО ДПМНЕ:

Коалициите на СДСМ траат само неколку часа се додека тие самите не се демантираат.

СДСМ реформи во својот мандат не донесе. СДСМ донесе сиромаштија, економска криза и хибриден режим.

Време е СДСМ треба да излезе пред македонската јавност и да каже дали има мнозинство во Собранието и дали ќе прави влада.

Доколку не го направи тоа, значи дека тие ова што го прават е манипулирање со граѓаните.

 

Back to top button
Close