ВМРО-ДПМНЕ ќе оди по села и градови за да објасни што е „Македонија на сите луѓе“

Од ВМРО-ДПМНЕ информираат дека во наредниот период ќе ги посети сите градови и региони, селата и голем број населени места за да директно им ја објаснат на луѓето нивната стратегија и нивната политика за сите луѓе.

-СДСМ ги дели луѓето на граѓани од прв и втор ред. Оваа поделба е фактичка и е директен производ на однесувањето на власта на СДСМ и Заев. Граѓани од прв и од втор ред е ситуацијата во која половина милион луѓе живеат со едвај 150 денари на ден, а функционерите од власта и луѓето околу нив одат на скапи одмори, возат луксузни возила, мотори и јахти.

СДСМ создава голем јаз помеѓу луѓето. На поделбите мора да им се стави крај. Привилегирани не смее да има, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

Оттаму додаваат дека тие ќе им објаснат на граѓаните како ќе го уништат овој јаз.

-ВМРО-ДПМНЕ ќе им објасни на луѓето како планира да ја крене економијата, да ја запре апатијата, да креира нови работни места. Ќе објасниме и како за здравството планираме фокусот да ни биде во докторите, а во земјоделието во земјоделците и создавање на подобри услови за нив.
Ќе ставиме фокус на образованието, и ќе се обврземе на квалитет. А во поглед на инфраструктурата планираме инвестиции и нови проекти.

Време е да се стави крај на политиките на демагогии и празни флоскули кои во изминатиов период ги тера СДСМ. Време е за работа.
Да ставиме крај на поделбите на СДСМ и Заев, на граѓани од прв и граѓани од втор ред. Македонија за сите луѓе!, велат од партијата.

Back to top button
Close