ВМРО-ДПМНЕ повторно на протест

Денеска 09.06.2021 година ВМРО-ДПМНЕ од 15 часот до 17 часот ќе протестира во 10 градови во Република Македонија, под мотото Доста е, Излези за Македонија, против новиот обид за продажба на националните и државни интереси од страна на Зоран Заев и Владо Бучковски.

 • Во Скопје протестот ќе се одржи на три локации:
 • –        Крстосница пред Градска болница,

–        Крстосница пред ТЦ Мавровка,

–        Крстосница пред НИП Нова Македонија

 • Штип, кај кружен тек Нама,
 • Велес, ул. 8ми Септември , центарот на градот кај споменикот Кочо Рацин,
 • Кочани, ул. Раде Кратовче, веднаш до градскиот плоштад,
 • Прилеп, Градска кафана ( зграда Општина Прилеп), булевар Гоце Делчев со улица Прилепски бранители,
 • Струмица, ТЦ Глобал во центарот,

 • Кавадарци, раскрсницата кај ООУ Гоце Делчев,
 • Охрид, кружниот тек кај Охридска Банка,
 • Битола, раскрсниците на ул. Димитар Илиевски Мурато со ул. Никола Тесла кај Гроздот,
 • Кичево, раскрсницата кај Атва маркет и маркет Печак на ул. Борис Кидрич.

Back to top button
Close