ВМРО-ДПМНЕ: Убедливо победивме во 14 општини

Податоците на опозициската партија се дека однеле голема победа во вториот круг од локалните избори.

Високи функционери на ВМРО-ДПМНЕ изјавија дека досега победиле во 14 општини: Битола, Брвеница, Василево, Гевгелија, Зелениково, Кратово, Лозово, Македонска Каменица, Македонски Брод, Ново Село, Охрид, Радовиш, Ранковце, Ресен.

Од партијата информираат дека водат во Вевчани, Пехчево, Пробиштип, Скопје.

Back to top button
Close