Внимавајте на тоалетите и носете пари во кеш – Што ги советува амбасада навивачите од Англија

Да ги стискаме палците за среќа на нашата репрезентација, пред утрешниот натпревар со Англија, што ќе се одржи на Арената „Тодор Проески“.

Стадионот ќе е наполни, а англиските навивачи веќе пристигнаа во Скопје.

Како тие ќе се однесуваат, секако најмногу зависи од нив, но секако и британската амбасад излезе со препораки за нив.

Интересно се советите на амбасадата, која им препорачува да внимаваат на обележувањето на тоалетите и да носат пари во кеш.

.Од амбасадата им наложуваат да носат доволно кеш со себе, бидејќи во Македонија на многу места плаќањето со картичка не е можно, односно не функционира.

На навивачите им се препорачува и да внимаваат на тоалетите на стадионот, односно дека женските тоалети не се јасно обележани, па затоа им обрнале внимание да не згрешат па да влезат во тоалетот за женски.

Извор: Ммс

Back to top button
Close