Во Африка заразени над 6.000 здравствени работници

Стотици лекари се заразени со Ковид-19 во новото жариште во Јужна Афика, кои ги опфаќа Јоханесбург и Преторија, а ширум земјата инфицирани се над 2.000 медицински лица.

Во Нигерија со новиот коронавирус заразени се речиси илјада здравствени работници.

Гвинеја Бисао, Сиера Леоне, Нигер, Мозамник и Бурунди пријавија дека со новиот коронавирус инфицирани се повеќе од 10 проценти од здравствените работници.

Back to top button
Close