Во американската сојузна држава Мисисипи најмалку 26 пратеници заразени со Ковид-19

– Најмалку 26 пратеници и 10 вработени во Парламентот на американската сојузна држава Мисисипи се заразени со новиот коронавирус.

Парламентот на Мисисипи брои 174 пратеници.

Гувернерот на Мисисипи, Тајт Ривс уапти апел до сите кои биле во контакт со заразените пратеници да се тестираат што побрзо. Тој истакна дека мора да се почитува физичата дистанца и да се носат маски во затворен простор.

Back to top button
Close