Во Австрија и понатаму може да се влезе само со негативен тест на Ковид-19

 Австриското Министерството за здравство соопшти дека останува во сила указот од 15 јуни за влез од подрачја со висок ризик, според кој патниците од тие земји можат да влезат во Австрија само ако имаат негативен ПЦР тест кој не е постар од четири дена или да одат во карантин 14 дена.

Одлуката е донесена поради ревизија на одредени законски регулативи.

ПЦР тестот треба да биде направен во сертифицирани лаборатории.

Back to top button
Close