Во Битола до 15 часот гласале 39,5 отсто од избирачите

 На вонредните парламентарни избори, во Битола до 15 часот гласале 39,5 отсто од вкупно 81.488 регистрирани лица со право на глас.

Во Битола и битолско се гласа на 169 избирачки места.

Паралелно со изборниот процес, во Битола од 7 часот отворена е канцеларијата на Народниот правобранител за пријавување на евентуална повреда на избирачко право. До 21 часот граѓаните може да го користат и телефонскиот број 047 242-310, информираат од канцеларијата на Народниот правобранител во овој град.

Back to top button
Close