Во Бразил над 50.000 смртни случаи од Ковид-19

Според официјалната статистика бројот на смртни случаи од 49.976 во саботата, вчера изнесуваше 50.617 починати лица.

Бразил е на второ нместо во светото по САД, со 1.085.038 инфицирани лица со Ковид-19.

Back to top button
Close