Во Брисел продолжен полицискиот час, заштитни маски задолжителни насекаде

Во Брисел, од понеделник, 26 октомври, маските повторно ќе бидат задолжителни насекаде и во секое време, а полицискиот час ќе биде продолжен и на граѓаните ќе им биде забрането да ги напуштаат своите домови од 22 до 6 часот наутро.

Работата од дома е задолжителна, каде и да е можно, и сите културни и спортски објекти се затворени, одлучија градоначалниците на 19 градски општини, како дел од зајакнување на мерките за заштита од ширење на Ковид-19.

Продавниците мора да бидат затворени во 20 часот, а луѓето мора да одат на шопинг сами.

Back to top button
Close