Во Дебар попладнево евидентиран нов случај на позитивен на Ковид-19

Во единицата за јавно здравје во Дебар информираа дека денеска попладне потврден е нов случај на позитивен на Ковид 19. Епидемологот Ментор Мела кој е раководител на единицата за јавно здравје во Дебар, изјави дека станува збор за жител на Дебар кај кој е утврдено дека е заразен со коронавирус.

Мела соопшти дека кај овој случај проблем е фактот што нема информации каде наведениото машко лице ја има превземено инфекцијата бидејки истот имал честа фрекфенција и во други градови .

Оваа е втор случај на болен од Ковод 19 по 48 дена, бидејки во петокот позитивна на коронавирусот беше и жена од селото Долно Косоврасти .

КМ

Back to top button
Close