Во Дебар тесна победа на ДУИ со 4.283 гласови пред Алијанса – Алтернатива со 4.147 гласови

Во Дебар денеска се одржаа локалните избори во вториот круг за градоначалник. Конечниот резултат за оваа општина врз основа на 100 преброени гласови од изборниот натпревар денеска меѓу Хекуран Дука од ДУИ и Беким Поцеста од коалицијата Алијанса на Албанците – Алтернатива e следниот

1. Хекуран Дука – 4.283 гласови или 49,69% од гласовите.

2. Беким Поцеста – 4.147 гласови или 48.11.76% од гласовите.

Неважечки се 190 ливчиња.“ – јави „ин7“

Back to top button
Close