Во ДИК доделување на Уверенијата за пратеници за потврдените пратенички мандати

Државната изборна комисија (ДИК) ќе одржи јавна седница на која ќе се усвојуваат записниците од претходните седници, а потоа ќе се започне со доделување на Уверенијата за пратеници за потврдените пратенички мандати.

На доделувањето ќе присуствуваат овластените претставници на кандидатските листи.

Back to top button
Close