Во духот на традицијатa – ЗЕГИН со поддршка на големиот Христијански Празник – ВОДИЦИ

И оваа година во чест на долгогодишната традиција се одржа црковно-народната манифестација- Богојавление Водици. Се верува дека оној кој ќе го фати Светиот крст ќе го следи благослов и среќа во текот на целата година. Фаќањето на крстот значи соединување на човекот со Христа, а се верува дека со положувањето на крстот водите се осветуваат и стануваат лековити.

Компанијата Зегин и оваа година, во духот на хуманоста и сплотеноста ја поддржа централната манифестација во Скопје, но и останатите манифестации ширум земјата и обезбеди награди за сите учесници, дарувајќи 65 вредносни ваучери од по 14.000 денари за сите најсреќни кои го фатија светиот крст.

Со тоа Зегин уште еднаш покажа дека е вистински пример за општествено одговорна компанија која постојано вложува во својата средина и општеството.

Пр објава

Back to top button
Close