Во Федерацијата Босна и Херцеговина 100 новозаразени со коронавирус, најмногу од Сараево

– Уште 100 луѓе се заразени со коронавирусот во Федерацијата БиХ, од кои најголемиот дел се во Сараево – 82.

Тестирани се 365 примероци во Клиничкиот центар на Универзитетот во Сараево, а вирусот е потврден, освен во областа на Сараево, кај девет лица во Травник, три во Горажде, две во Бугојно и Бусовача и едно лице во Усиколина и Нова Била.

Хоспитализирани се 72 пациенти, од кои еден е на респираторна машина.

Back to top button
Close