Во Франција приведено лице кое имало педофилски страници на тајни мрежи

– Француски обвинители соопштија дека полицијата уапсила маж осомничен кој бил одговорен за тајни интернет-страници на тајни мрежи за педофилија што обезбедуваат порнографски видеа и фотографии на илјадници ширум светот.

Четириесетгодишниот, уапсен на 7 јули во близина на југозападниот град Бордо, од страна на обвинителите беше опишан како „еден од 10-те најбарани“ од властите кои се борат со злосторства поврзани со педофилија низ целиот свет.

Неговото апсење го спровеле француски истражители во соработка со Европол. Според француски медиуми, тој ги признал обвиненијата против него.тг/

Back to top button
Close