Во Франција расте бројот на лица заразени со новиот коронавирус кои се на интензивна нега

– Бројот на пациенти сзаразени со новиот коронавирус на интензивна нега во Франција беше 384 вчера, додека во петокот имаше 371. Тоа е вторпат во изминатите седум дена таа цифра да се зголеми, откако се намали во изминатите 16 недели, соопштија француските здравствени власти.

Бројот на пациенти во француските болници се намали од 5.298 во петокот на 5.198 денеска.

Француските власти исто така објавија дека уште 29 лица починале од петокот, со што бројот на смртни случаи достигна 30.249. зш/

Back to top button
Close