Во Германија, клубовите до крајот на сезоната нема да се казнуваат за однесувањето на навивачите

Германската фудбалска асоцијација одлучи да ги прекине сите постапки во врска со однесувањето на навивачите на трибините, пренесува „Кикер“.

Оваа одлука е донесена во насока на поддршка за германските екипи среде финансиската криза што беше предизвикана од пандемијата на коронавирус.

Така, сите случаи, разгледувањето на кои може да им се закани на клубовите со парични казни, се затворени и нема да бидат повторно отворени.

Back to top button
Close