Во Германија за првпат за 24 часа има над илјада смртни случаи од Ковид-19

Германија за првпат потврди повеќе од илјада смртни случаи за 24 часа од Ковид-19, покажуваат податоците објавени од Институтот за инфективни болести Роберт Кох.

За еден ден, потврдени се 1.129 смртни случаи и 22.459 нови инфекции со коронавирус, според Институтот.

До денеска, најголемиот број смртни случаи во Германија беше потврден минатата среда – 962 случаи. Во Германија, 32.107 пациенти починале од Ковид-19 од почетокот на пандемијата.

Институтот Роберт Кох предупредува дека податоците објавени последните денови се нецелосни затоа што санитарните власти на германските сојузни држави не му ги доставиле сите податоци поради Божиќните празници.

Back to top button
Close