Во Холандија над 500.000 луѓе инфицирани со Ковид-19

Во Холандија во изминатите 24 часа регистрирани се 4.470 новозаболени лица од Ковид-19, со што вкупниот број на инфицирани се искачи над половина милион луѓе.

Бројот на новозарзени денеска е помал од вчера регистрираните лица.

Холандија од почетокот на пандемијата потврди 503.123 заразени лица со новиот коронавирус, со што земјата е една од најпогодените од вториот бран на епидемијата во Европа,

Back to top button
Close