Во иднина часовите на учениците и седниците на Советот на Битола ќе започнуваат со интонирање на македонската химна!?

Мнозинството советници на денешнатаседница на Советот на Општина Битола го поддржаа предлогот на советникот на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата Михајло Вангелов како дополнување на Дневниот ред да биде ставена точката во битолските основни и средни училишта задолжително секој понеделник да започнува наставата со интонирање на химната на Република Македонија.

Ваквиот предлог го поддржаа 29 советници, еден советник на СДСМ се иззема од гласањето а против беше само советничката на ДУИ Мерита Исмаили.

Повеќе

Back to top button
Close