Во Италија: Милан и Рангник се договорија

Ралф Рангник се договорил со управата на Милан, пишува „Тутоспорт“ на денешната насловна страница. Според публикацијата, сите разлики меѓу двете страни се решени, а официјалната потврда за именувањето се очекува на почетокот на август.

Средба меѓу Рангник и Гордон Сингер од „Елиот“ ќе се одржи во наредните недели, но пристигнувањето на поранешниот тренер на РБ Лајпциг сега е сигурно, а останува само неговиот потпис и официјално соопштение.

Едно не е сигурно и тоа е дали тој ќе има спортска и техничка моќ, или ќе биде само тренер на тимот. Останува да се види кој ќе биде буџетот за летната селекција, како и штабот на Рангник.

За парите за нови пополнувања имаше несогласувања во преговорите, но „Елиот“ заврши многу добра дипломатска работа, убедувајќи го Германецот да ја прифати понудата на клубот.

Back to top button
Close