Во Конгресот на САД на 26 октомври расправа за Западен Балкан

Во американскиот Конгрес на 26 октомври ќе се одржи расправа со наслов „Ангажман на САД на Балканот“, на која треба да се дискутираат насоките на американската политика.

Сослушувањето треба да се одржи во 14 часот по локално време, или 20 часот по средноевропско време, според веб – страницата на Одборот за надворешни работи.

Пред неколку месеци, искусниот дипломат Габриел Ескобар беше назначен за специјален пратеник на САД за Западен Балкан.

Back to top button
Close