Во Крушево, Струга и Ресен забрана за пиење на водата

Поради обилните врнежи од дожд што го зафатија струшкиот регион, водата во општина Струга е загадена и не може да се користи за пиење, соопшти јавното претпријатие „Водовод и канализација“. Од претпријатието апелираат до граѓаните да не ја користат водата од градскиот водовод до нејзиното прочистување, за што дополнително ќе известат.

Забрана за користење на водата за пиење има и во Ресен, но таму поради интервенција во мрежата. Водата од изворите во селото Крушје, од која се снабдува со вода градот денеска е забранета за користење, поради интервенција на водоводната мрежа, соопшти Јавното комунално претпријатие „Пролетер“ од Ресен.

Ваквата одлука, како што е наведено, е поради интервенција на водоводната мрежа.

Дождовите ја заматиле водата во Крушево, соопштија од јавното-комунално претпријатие „Комуна“. Од таму апелираат да не се пие, а доколку се користи за пиење, да се преврива.

Back to top button
Close