Во мај 63,5 проценти од потрошената струја од домашни извори

 Во мај годинава во земјава вкупно биле потрошени 524 980 мегават часови електрична енергија, 3.505 милијарди нормални метри кубни природен гас, 363 229 тони јаглен и 79 336 тони нафтени продукти, објави денеска Државниот завод за статистика.

Од потрошената електрична енергија, 63,5 отсто е од домашно производство, а 96,1 процент од потрошениот јаглен е употребен за производство на струја.

Back to top button
Close