Во Мексико, повеќе од 6.000 новозаразени со Ковид-19

 Министерството за здравство на Мексико соопшти дека во изминатите 24 часа се регистрирани 6.094 новозаразени со коронавирусот и 539 смртни случаи.

Во Мексико вкупно се заразени повеќе од 295.000 луѓе, а речиси 35.000 починале.

Мексиканските власти соопштија дека бројот на заразени и мртви може да биде многу поголем од официјалните податоци.

Back to top button
Close