Во Неготино излезеноста до 11 часот е 21,99 проценти, во Кавадарци и Демир Капија 20,8 отсто

Во Неготино излезноста до 11 часот на денешните вонредни парламентарни избори е 21,99 отсто, во Кавадарци и Демир Капија 20,8 проценти. Во Росоман, до овој пресек гласале 14 отсто од лицата со право на глас, согласно единствениот избирачки список.

Според претседателите на општинските изборни комисии, засега гласањето се одвива согласно на превентивните мерки за заштита и без проблеми.

Back to top button
Close